Bij Watts Hub bij Sloterdijk kun je ‘drunchen’ tot je erbij neervalt

Beeld: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Een breakfast bowl als diner, saté met friet bij het ontbijt. Bij Watts Hub kun je de hele dag eten wat je wilt én wanneer je dat wilt (‘drunchen’). Bij deze nieuwkomer aan de Radarweg is iedereen welkom en fietsers in het bijzonder.

De omgeving van station Sloterdijk ondergaat een metamorfose. In de komende jaren verandert dit kantoorgebied in een gemengd woon- en werkgebied. Eerder schreven we al dat er in de nieuwbouw langs de Radarweg een biologische bakker komt. Inmiddels heeft die zaak, die De Mooiste Markt heet, zijn deuren geopend én zit er op de hoek sinds twee weken nog iets nieuws: café en restaurant Watts Hub.

Omkleedruimte
De horecastek zit in het hart van verschillende fietsroutes. Omdat er zo veel fietsers voorbij sjezen, besloot het bedrijf in te spelen op hun behoeften voor, tijdens of na een tocht. Fietsers kunnen hun bidon vullen bij de watertap die speciaal voor hen is gemaakt. Ze kunnen zich opfrissen in de omkleedruimte. Ook staan er op eerste verdieping twee fietsen klaar om een persoonlijk record te halen of een potje te fietsen tegen een collega, vriend(in) of wie dan ook. In het winkeltje van Watts Hub kunnen ze wat lekkers halen voor onderweg.

Vegan en halal
Maar de nieuwkomer wil meer dan ‘slechts’ een fietsclub zijn. Volgens de bedrijfsleidster wil Watts Hub een plek zijn voor iedereen. “Op de kaart hebben we voor elk wat wils.” Het menu is dan ook een uit de kluiten gewassen document, waarin onder meer rekening is gehouden met veganisten en ‘halal-eters’.

Ontbijten met truffelpizza
Bij Watts Hubb doen ze niet aan ontbijt, lunch of diner, maar doen ze aan ‘drunchen’. Je kunt er de hele dag eten wat je wilt én wanneer je dat wilt. Dineer dus gerust met een breakfast bowl met avocado smash, gepocheerd ei, geroosterde tomaatjes en  Parmezaanse kaas. Of ontbijt met friet en saté (17,50 euro), een pizza met ham en truffel, dan wel een avocadoburger met guacamole.

Pancakes guilty pleasures
Behalve dat er oneindig veel opties zijn, wordt er ook kwistig gestrooid met ingrediënten. Bij Watts Hub draait het om ‘en, en’ in plaats van ‘of, of’. Bestel je de pancakes guilty pleasures, dan kun je rekenen op spelt bananenpannenkoekjes met spek, banaan, chocoladesaus, amandelkrokantjes, clotted cream, chocolade-karamel-pindacrunch en biologische ahornsiroop (11,50 euro). Brood met dips? Zet je dan schrap voor een plank met Italiaanse brood, avocado smash, Franse boter, olijven, pesto, salsa van tomaat en ratatouille.

Genderneutraal toilet
Dat de kaart erop uit is om zo’n beetje de hele wereld te pleasen is overduidelijk. De wens om inclusief te zijn blijkt trouwens nog uit iets anders. Zo heeft Watt Hub naast een mannen- en vrouwentoilet ook een genderneutraal toilet. En wel hierom: “Niet gedwongen worden te kiezen tussen een man of vrouw, wanneer je van de keuze niet zeker bent, of juist er zeker van bent dat je het beide niet bent, of wanneer dit een beladen keuze is. Dit toilet is er voor iedereen.”

DeWestkrant