Binnenkijken bij De School

Café DS in De School (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het is echt niet nodig om naar een clubavond te gaan om te zien wat er te doen is in De School. Je kunt er gewoon naar binnen. Weliswaar lopen nog er mannen in werkkleding en met boren rond, maar je kunt een kopje koffie drinken of een yogalesje pakken. Ook zijn er concerten en clubavonden die níet uitverkocht zijn.

Café/restaurant DS is al vanaf 7.00 uur open voor een ontbijtje met een croissantje, eitje en jus’tje. Voor het diner is er een formule waarbij je bij binnenkomst vertelt wat je niet lust of mag en vervolgens een vast menu van drie (€ 35), vijf (€ 42) of zeven (€ 49) gangen krijgt. Het interieur is ‘schools’ te noemen, met kantinetafels en ouderwetse stapelstoelen.

Er komt ook een terras. Buiten staan rondom deze plek al kale wilgentakken in de grond te wachten tot ze kunnen uitbotten.

Voor wie heimwee heeft naar de schoolgymles van vroeger, kan terecht bij Het Gymlokaal in de twee gymzalen van het schoolgebouw. Er staat ook nog een oude brug met ongelijke leggers, en een ouderwets ‘paard’. Liefhebbers van jaren zestig-design, kunnen in -jawel- de douches en kleedkamers hun hart ophalen.

2016-01-08 11.03.39

In de ene gymzaal van de school kun je onder de ringen en het basketbalnet yogalessen volgen. De andere gymzaal is voor het zwaardere werk: cardiofitness, krachttraining en kickboksen. Er hangen bokszakken en de gewichten liggen ook klaar. Ook is het mogelijk hier een circuittraining te doen.

Voor € 55,- per maand kun je onbeperkt yoga’en en sporten bij Het Gymlokaal. En om te proberen is het tot 18 januari gratis. Houd je meer van buitensporten, dan is het cafégedeelte van De School een prima afsluiting voor je rondje Rembrandtpark, met een boekweitpannenkoekje bijvoorbeeld, of pastramisandwich.

 

DeWestkrant