Binnenvliegen bij de Kanarie Club

Hoogstins2024

‘Free minded birds’ hebben sinds 23 november een eigen honk: de Kanarie Club aan het Bellamyplein. De officiële opening is op 8 december, maar je kunt nu al rondfladderen in de bloedmooie ‘hal’, waar ooit Halte 3 en Meat West zaten. De kleuren groen en geel domineren tussen het hout en staal. Op het bovendek vind je een zitkuil met de looks van een zwembad. Daarin kun je een Mojito met stoofpeertjes en andere spannende cocktails drinken. In het weekend staat er een dj en gaat iedereen lós.

De nieuwste hotspot van West is een initiatief van Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad, de grondleggers van de Foodhallen. “De Kanarie Club is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open. Je kunt hier eten, drinken, dansen en werken”, vertelt Tsibo. “Er is een printer, bedrijven kunnen een boardroom afhuren. Er komen ook lockers waar je je laptop kunt bewaren zodat je tussen het werken door rustig rond kunt lopen. Bij veel work spaces is eten bijzaak, maar bij ons niet. Ik heb van mijn Chinese ouders geleerd hoe belangrijk het is om goed te eten.”

Van 8.30 tot 17.00 uur kun je in de Kanarie Club ontbijten en lunchen. Ik zet mijn MacBook aan en ontbijt met wentelteefjes van suikerbrood (4,5 euro); de kanarieburger sla ik over. De ‘zoete koekoek’ is top: zompig door de maple syrup en friszuur door de aalbessen erbij. Mensen met ‘kuikens’ kunnen de hele dag door kindermenu’s bestellen. Wedden dat koters zwijgen met een menu van tomatensoep, spaghetti bolognese en een dame blanche op tafel? Wel zo fijn als je wilt borrelen met gerookte mosselen of okonomiyaki, een Japanse hartige pannenkoek, en daarna wilt dineren met sukade, bundelzwam, pastinaak, kalfswang, zilverui en ponzu (driegangenmenu 32 euro).

By the way, ponzu is een Japanse citroen-sojasaus. Voor meer uitleg bij de kaart kun je gerust een van de sprankelende jongens en meisjes uit de bediening aanspreken. Een van hen vertelde dat zij en haar collega’s alles van de kaart hebben geproefd. “We weten dus precies wat we serveren en hoe het smaakt. Mijn favoriet is de tosti met Iberico ham, manchego en truffel. Echt extreem lekker.”
https://www.facebook.com/KanarieClub/?fref=ts

DeWestkrant