Biologische melkboer in problemen: nieuwe accu nodig voor Spijkstaal

Klanten staan in de rij bij de elektrische kar van de mobiele biologische melkboer. (Foto MOMA)
Hoogstins2024

Biologische melkboer MOMA toert elke week door West om zuivel uit de regio te verkopen. Op donderdag staan de mobiele melkboeren in de Jan Evertsenstraat, Spaarndammerstraat en op de Bos en Lommerweg, Kwakersplein en Van Limburg Stirumplein. Maar MOMA (More Than Milk Amsterdam) zit in de problemen nu de accu van de elektrische melkkar is gesneuveld.

Het leek een mooi idee om een tweedehands Spijkstaal uit 1997 aan te schaffen. Melkboeren reden in de jaren vijftig van de vorige eeuw al met elektrische karren van dit Nederlandse merk. MOMA heeft ook een aantal oldtimers, waaronder een voormalige brandweerwagen, maar wil graag elektrisch -en dus schoner- rijden.

Ging goed allemaal, tot de batterij het begaf. Een nieuw accupakket is duur en ook zijn er wat technische mankementen. De melkboeren hopen met een crowdfundingactie 7500 euro op te halen om de Spijkstaal weer op de weg te krijgen. Want financiële reserves hebben de melkboeren niet, aldus MOMA. “We geven een goede prijs aan de boer en proberen de prijs voor de consument betaalbaar te houden.”

We schreven eerder dit artikel over MOMA.