Blaasmuziek spelen: dat kan bij de Wester!

Foto: de Wester
Hoogstins2024

Op vrijdag 21 augustus 2020 start een nieuw muzikaal seizoen bij de Wester Harmonie met de eerste repetitie. De circa dertig leden van het orkest zijn dolblij dat ze weer samen muziek kunnen maken en doen een oproep aan Amsterdammers, jong en oud. In het orkest is namelijk plaats voor gevorderde amateurs die bijvoorbeeld klarinet, hoorn, trompet, cornet, trombone, euphonium of tuba spelen. Voor mensen die zelf geen instrument (meer) hebben, heeft het orkest diverse huurinstrumenten.
Voor meer informatie, kijk op www.Westerharmonie.nl. Wie wil komen meespelen in het orkest, is welkom om eens te komen kijken en luisteren. Vooraf wel graag aanmelden via e-mail: secretaris@westerharmonie.nl, dan ligt de bladmuziek klaar.

Het orkest van de Wester bestaat uit blazers en enkele slagwerkers die tenminste één eigenschap delen: plezier in het spelen, maar met een serieuze ondertoon. De enthousiaste dirigent Rob van der Sterren staat borg voor een fijne repetitieavond met een gevarieerde programmering, van klassiek tot swing. Elk jaar zijn er verschillende uitvoeringen, binnen en buiten.

Gerepeteerd wordt er wekelijks op vrijdagavond in het Hervormd Lyceum West. De repetitieruimte is goed bereikbaar met trein, tram of bus. En ’s avonds is het vrij parkeren.

Uiteraard staat de gezondheid van de muzikanten voorop. Naast alle gebruikelijke hygiënemaatregelen wordt er gerepeteerd volgens het protocol van de KNMO (de muziekkoepel voor amateurmuziek in NL) en het RIVM. Dat betekent een orkestopstelling met 1,5 meter afstand tussen de muzikanten (en dirigent) en 2 meter bij de fluitisten. De repetitieruimte is daarvoor groot genoeg.

Na meer dan 115 jaar is het symfonisch blaasorkest nog steeds een levendige vereniging. Het orkest dankt dat vooral aan het vermogen zich elke keer weer aan te passen aan de actualiteit en de veranderende tijdgeest. Ook nu in coronatijd!

Voor meer informatie, kijk op www.Westerharmonie.nl.

DeWestkrant