‘Booklover’ Mechteld maakt podcast met wandelingen in West voor lezers

(beeld: eigen beeld)
Hoogstins2024

Mechteld Jansen organiseerde vóór corona zogenaamde Booklovers Tours door Amsterdam, waarbij boekenliefhebbers het decor van hun favoriete of laatstgelezen boek live konden aanschouwen. Jansen heeft van de tours ook podcasts opgenomen en is onlangs begonnen aan een serie door West. Als eerste op het lijstje staat het actuele Ik ga leven van Lale Gül, over een meisje met een Turkse achtergrond die zich probeert te ontworstelen aan haar ouders.
Het boek speelt zich grotendeels af in de Kolenkitbuurt. Jansen begint de literaire wandeling dan ook bij de Kolenkitkerk, maar bezoekt onder andere ook de typische woningen in de buurt en uiteraard de bibliotheek die een grote rol speelt bij de ontwikkeling van de hoofdpersoon.
De reis door het boek van Lale Gül is de eerste podcastaflevering die op het programma staat. In totaal komen er negen afleveringen van ongeveer twintig minuten door West. Behalve Gül komen ook Willem Frederik Hermans, Nina Polak, Esther Gerritsen en M. Vasalis aan de beurt. Allemaal prima literaire uitgangspunten dus voor een wandeling door West.
De podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Soundcloud en de website van Booklovers Tours.

DeWestkrant