Boozy brunchen en shoppen bij Wilde Westen

Hoogstins2024

Voortaan kun je elke derde zondag van de maand een boozy brunch mixen met een shopsessie op de Wilde Westen Markt.

Restaurant Wilde Westen aan het Bos en Lommerplantsoen staat bekend om zijn pizza’s uit de houtoven. Buurtbewoners komen langs om een pizzaatje te eten, te lunchen met een Club Wilde Westen (spek, gebakken ei, gerookte kipfilet, avocado), te borrelen of te werken. Sinds zondag 18 maart biedt dit ‘buurthonk’ een extra optie:
elke derde zondag van maand staan er kraampjes in de omliggende ruimtes van dit restaurant in het oude GAK-gebouw. De volgende markt is op 15 april.

Bier
Op de eerste editie is het aantal verkopers bescheiden; er staan zo’n tien kraampjes. Het aanbod is eclectisch: medewerkers van het Nederlands Uitvaartmuseum prijzen hun tentoonstellingen aan, terwijl de buren Arabische lampen proberen te slijten en tegenover hen flesjes met houtsnippers wachten op klandizie. Deze snippers van gebruikte drankvaten zullen langzaam hun smaak en kleur afgeven als je er bijvoorbeeld jenever of wodka bij giet. Op die manier rijpt de drank als het ware in een houten vat. Te veel gedoe? Er is ook ‘gewoon’ bier van brouwerij De Eeuwige Jeugd.

Ukelele
Blonde binkies van jonge, ‘bemutste’ ouders zitten op de grond te sjoelen. Mini-chica’s met paardenstaartjes dansen wild op salsamuziek. Twee thirtysomething-vriendinnen lijken eeuwig te willen pingpongen. Om hen heen slaan shoppers vintage-kleding in en leren twintigers hoe ze ukelele moeten spelen. Overal hangen slingers. De DJ zet het volume hoger. In een van de hoeken zitten kinderen in stukken taart te frutten.

Morning Mojito’s
Groepen vrienden lopen af en aan naar het brunchbuffet met salades, lasagne en sandwiches. Onbeperkt graaien tussen 10.00 en 16.00 voor 15 euro per persoon. Eventueel uit te breiden met oneindig veel cocktails: de bottomless boozy brunch met onder meer Mimosa’s en Morning Mojito’s. Ay caramba, dit is niet de gemiddelde markt, maar een fiesta!
https://www.facebook.com/events/170042136971085/