’Bordjes Hallenkwartier moeten weg’

Hallenkwartier
Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De bordjes met de naam Hallenkwartier moeten worden verwijderd. Dit in afwachting van besluitvorming van het college van B en W. Dat adviseert de bezwaarschriftencommissie West nadat buurtbewoners bezwaar aantekenden tegen de naamswijziging van de buurt rond De Hallen. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester weigert de borden weg te halen.

Stadsdeel West hing in samenspraak met ondernemersverenigingen in april 2016 in de Kinkerbuurt bordjes ’Hallenkwartier’ op. Volgens buurtbewoner Henk van Dijk hangen de bordjes er illegaal omdat geen toestemming is gevraagd aan de centrale stad. Bewoners is volgens Van Dijk niets gevraagd, maar betalen via het stadsdeel wel mee aan de ’streetbranding’. Hij vindt het ook kwalijk dat een deel van Oud-West nu de naam draagt van wat hij noemt ’een commerciële instelling’.

Van Dijk diende een handhavingsverzoek in om de bordjes te verwijderen. Het stadsdeel wees dat af, waarna hij naar de bezwaarschriftencommissie stapte. De commissie geeft Van Dijk nu op een aantal punten gelijk: de bordjes zijn zonder de nodige formele besluitvorming van het college van B en W opgehangen.

Stadsdeelvoorzitter Bouwmeester wil de naamswijziging nu alsnog gaan voorleggen aan B en W. Volgens de bezwaarschritencommissie moeten de bordjes eerst worden weggehaald, maar Bouwmeester is dat niet van plan omdat ’legalisatie mogelijk is’.

DeWestkrant