Brouwers uit West slaan hun vleugels uit

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Plekken waar je bier kunt proeven dat in West wordt gebrouwen, zijn er steeds meer. Hier even een update van de nieuwste bierstekken.

In de Bilderdijkstraat heeft Brouwerij Troost dit voorjaar een proeflokaal geopend. Gasten kunnen hier bijvoorbeeld met een eigen tap een feestje vieren. In tegenstelling tot Troost op het Westergasterrein is er geen plaats voor brouwketels, maar boven de bar zijn er wel indrukwekkende stalen opslagvaten te zien.

De 7 Deugden in Nieuw-West opende in mei zijn nieuwe brouwerij, inclusief een proeflokaal aan de Akerdijk. Niet alleen het bier is bijzonder, ook de mensen. Bij de 7 Deugden werken vooral mensen met een beperking. In de maand augustus kun je er elke zaterdag terecht.

Werknemers bij De Prael hebben een verleden in de psychiatrie. Sinds 2016 zit De Prael ook in Houthaven aan de Hemweg met een complete brouwerij. Naast het proeven van bier en het volgen van rondleidingen, kun je hier ook naar muziek luisteren en eten. Overigens brouwt De Prael niet meer alleen in Amsterdam, maar heeft nu ook een filiaal in Den Haag en er zijn plannen voor Groningen.

DeWestkrant