Café’s en koffietenten dicht. Waar kunnen we nog wel werken?

Bibliotheek aan het Mercatorplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Amsterdam-West en Nieuw-West zijn vergeven van de zzp-werkplekken, waar je op je gemak de laptop kunt openklappen onder het genot van koffie en/of lunch. Maar nu de horeca dicht is, moeten zzp’ers en andere thuiswerkers die even uitgekeken zijn op de kat, planten en huisgenoten hun heil ergens anders zoeken. Zzp-favorieten als MidWest, Casa Sofia in Nieuw-West, de Kanarie Club en Belcampo zijn ook dicht.
Hotels springen nu in het gat dat werkplekverhuurders hebben achtergelaten. Via diverse sites kun je ‘dagkamers’ huren. Een nogal prijzige aangelegenheid voor het verbreden van je horizon, want je bent toch minimaal zes tientjes kwijt voor een kamer. De laagste prijs die we konden vinden was bij Hotel Not Hotel (€ 35), een andere optie is bij hotel The Ed aan de Nassaukade vlakbij het Leidseplein (€ 45).
Gratis werken kan bij de OBA. Hier kun je volgens de website nog werken en studeren. Wel moet je van te voren reserveren en mag je er maar vier uur blijven in het filiaal naar keuze. Een ander nadeel is dat geen van de filialen van de bibliotheek in West open is aan het begin van de week.
Wie niet werkt achter de laptop, maar muziek maken of dansen als werk heeft kan een oefenruimte huren in het nu leegstaande café Belcampo. Voor een tientje per uur kun je in de bovenzaal van het café losgaan op de vloer en vleugel. Info: reserveren@cafebelcampo.nl

DeWestkrant