Coolblue opent grote winkel in de Bilderdijkstraat

Het voormalige pand van BCC in de Bilderdijkstraat huisvest vanaf juni Coolblue. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Coolblue komt naar de Bilderdijkstraat. De webshop opent in juni de deuren in het pand van BCC, dat eerder failliet ging. Met de komst van Coolblue heeft Amsterdam-West straks weer een grote elektronicawinkel. 

Klanten kunnen in de winkel meer dan duizend producten uitproberen, langskomen voor service na aankoop en online bestellingen ophalen. Voor de nieuwe vestiging is Coolblue op zoek naar 40 nieuwe medewerkers. Coolblue noemt de Bilderdijkstraat ‘het centrum van Amsterdam’. In de stad is al een filiaal op de Zuidas.

“Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren”, aldus Jos Groenendijk, Head of Stores bij Coolblue. “Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt.”

Coolblue werd in 1999 opgericht als webshop en behaalde in 2022 een omzet van 2,35 miljard euro. De Bilderdijkstraat wordt de 29ste winkel van Coolblue. Elektronicabedrijf BCC, met oorsprong in Amsterdam-West, ging in oktober 2023 failliet. Ook de winkel in de Bilderdijkstraat ging dicht.