De 13 beste cocktail-hotspots van West

(beeld: Morgan en Mees)
Hoogstins2024

Op zoek naar verkoeling bij deze zomerhitte? Relax, wij weten waar je in West moet zijn voor een fijn aanbod van cocktails die frisser dan fris zijn.

Benji’s, Baarsjesweg (De Baarsjes)
In een Balinese setting kun je sippen aan klassieke cocktails als de Mimosa en aan het modernere mixwerk, zoals A Ticket to Bali. Bij die cocktail, die wordt geserveerd met een plakje spekkoek, smelten drie dranken samen: spekkoeklikeur Sayah, gemberbier en gin.
https://www.benjis.amsterdam

Boótoe, Van Limburg Stirumplein (Westerpark)
Op het terras van deze Caribische bar zit je front row om de couleur locale van de buurt op te snuiven. Het is mooi meegenomen dat je daarbij kunt lurken aan frozen caipirinha batidas en rumcocktails als de Carribean Paloma. Ofwel: Plantation White 3 Stars Rum met grapefruit en limoen.
http://www.bootoe.nl

Branie, Ten Katestraat (Oud-West)
Bij dit intieme Aziatische restaurant kun je vanaf 19.30 uur ook terecht op het terras. Op de plek waar overdag marktkooplui hun waren aanprijzen, kun je dan gaan voor een kinky cocktail als de Pornstar Martiki met William George Rum, bubbels, pandan en passievrucht. Of ‘gewoon’ voor de Pinda Colada met Plantation 3 Stars Rum, ananas, pinda, kaffir, limoen en kokos.
https://www.branieamsterdam.com

Floor 17, Staalmeesterslaan (De Baarsjes)
Locatie, locatie, locatie. Vanaf de sky bar van het Leonardo Hotel ligt West en Nieuw-West aan je voeten. Neem er een cocktail bij, zoals een van de tien klassiekers die ze hier serveren of een van de Sky Highers, zoals de Tropical Stormy (Red Bull Tropical, rum, limoen, gember).
https://www.floor17.nl

Karaat, Houthavenkade (Westerpark)
Bij deze zaak die álles heeft – restaurant, bakker, sushibar – draaien ze hun hand niet om voor cocktails als de Knickerbocker (rum, cointreau, framboos), Tomato Martini (gin, kerstomaat, chili-olie) en Skinny Bikini (wodka, oolong, agave). https://karaatamsterdam.nl

Karakter, Bilderdijkstraat (Oud-West)
Noem een drankje en ze hebben het, zoals een cocktail om je even ver weg van hier te wanen: de Out of the World met twee soorten rum, cointreau, disaronno en angostura bitters.
http://bar-karakter.nl/menu/

Kevin Bacon, Witte de Withstraat (De Baarsjes)
In de bar van Hotel not Hotel gooien ze hoge ogen met de Tom Kha Kevin (ginger infused gin, koriandersiroop, kokosmelk, gemberbier en chilivlokken).De Australian Kiss (French Kiss Down Under) lijkt mij ook wel een spannend verhaal. Basil infused gin, Lillet Blanc, limoen en aardbeiensiroop, benieuwd hoe dat smaakt.
https://www.kevinbacon.nl/thai-food

Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat (Westerpark)
In de bar van dit boutique hotel schenken ze prima Piña Colada’s, maar weten ze ook goed raad met een ruig drankje als de Hidden Charm (twee soorten whisky, vermouth, hazelnootlikeur Quaglia).
https://morganandmees.com/restaurantbar/#

NMAG & De Bar, Bos en Lommerweg (BoLo)
Geliefd restaurant met een cocktailkaart waar tussen de klassiekers nieuwkomers opduiken als de Hugo (vlierbloesemlikeur, cava, munt, muntsiroop).

Pacific, Polonceakade (Westerpark)
Op dit gigantische terras zit je als een koning(in). Je hebt vól zicht op wat er in het park gebeurt en ook nog eens veel lekkers binnen handbereik; klassiekers als de Moscow Mule en minder bekende cocktails als de Pacific Punch (rum, brandy, kokos, vanille, appel).
https://www.pacificamsterdam.nl

Panache, Ten Katestraat (Oud-West)
Happening bar/restaurant waar je kunt afkoelen met een Margarita, Old Fashioned of een Blueberry Cava Smash (gin, cava, limoensap, basil bluebery syrup, bessen).
http://cafepanache.nl

Rum Barrel West, Spaarndammerstraat (Westerpark)
Een must voor iedere echte rumliefhebber. Want: ze hebben hier meer dan 150 soorten rum. De cocktails variëren van een klassieker als de Mojito tot een excentriekeling als de Zombie met vier soorten rum (maximaal één per persoon). https://www.rumbarrel.nl/locations/rumbarrel-west/rumbarrel-west/

Uitvlugt, Van Hogendorpstraat (Westerpark)
Deze Surinaamse zaak is funky, funky en nogmaals funky. Dat zie je ook aan het drankaanbod met G&T’s en cocktails op basis van wodka en Surinaamse rum. Check het kleurrijke interieur; tropischer dan dit wordt het niet in West!
https://uitvlugtamsterdam.nl

 

DeWestkrant