Hamburgers eten bij de Dapperbar

Hoogstins2024

Er zijn tegenwoordig zoveel grillrestaurants in West dat een mens daar van in de war kan raken. Want wij dachten eerst dat de Dapperbar op de Jacob van Lennepkade het hamburger/ribs/steak-house Lennep bij het voormalige Fijnhouttheater was. En om de verwarring nog groter de maken: in Amsterdam is toch ook een Dapperstraat en een Dappermakt, in een ander stadsdeel, ver weg van hier?

Maar de Dapperbar zit dus op de hoek met de Bilderdijkstraat, waar vroeger Kade 58 zat. Daar waren we ooit binnen en dat was nooit druk. We keken daarom maar eens op Iens en dat beloofde ook al niet veel goeds: verbrande frietjes, koude maiskolf en een trage bediening.

Tot onze grote opluchting was het er vrijdagavond wel druk en dus de reservering niet geheel onterecht gemaakt. En een nog grotere opluchting was dat meteen iemand op ons kwam afgesneld om een bestelling op te nemen. Voor de kleine drinkers is er biologische appelsap en voor de grote zijn er heel veel Amsterdamse biertjes, onder andere van brouwerij ’t IJ en Oedipus. Ook is er een Dapper-biertje in een Dapperglas.

De junioren kiezen voor de hamburger, met reepjes spek en kaas. Het is een enorme lap die Junior A (m, 11) helemaal op krijgt. Hij weet te melden dat dat het vlees lekker sappig is, iets waar andere hippe burgerrestaurants nogal eens de mist in gaan.  Junior B (v, 8) meldt een nog iets te kleine buik te hebben voor de mega-burger. Toch gaat meer dan de helft naar binnen en dat maakt het gemis aan een kindermenu helemaal goed.

Dat het een prima idee is om zo’n burgerestaurant met kinderen te bezoeken, hadden we al eerder gemerkt. Burgers eet je namelijk met je handen en alles staat binnen een mum van tijd op tafel, zodat er weinig tijd overblijft om je te vervelen. De Dapperbar heeft zich duidelijk wel wat aangetrokken van de verbeterpunten op Iens.

En bovendien vinden wij met de frietjes niets mis, en evenmin met de gegrilde groenten die je los kunt bestellen. De sticky ribs zijn ook goed bevonden. Het halve cajunkippetje was wat aan de droge kant. Maar daar konden we dan wel weer appelmoes bij bestellen.

DeWestkrant