DeLaMar Theater opent vestiging in West

Impressie DeLaMar West bij de presentatie van de plannen in 2020. (Foto Igor Roelofsen - Twycer.jpg)
Hoogstins2024

DeLaMar Theater opent een tweede vestiging in West. DeLaMar West in de Kolenkitbuurt biedt plaats aan tweehonderd bezoekers en gaat zich richten op talentontwikkeling van jonge theatermakers en gezelschappen, met extra aandacht voor musicals. De programmering zal grotendeels bestaan uit (werkplaats)voorstellingen en activiteiten die zich richten op de wijk en buurtbewoners, zo meldt het DeLaMar.

Het pand aan de Laan van Spartaan in Bos en Lommer was eerder bedoeld voor circus Elleboog, dat is opgehouden te bestaan. DeLaMar Theater huurt het gebouw van woningcorporatie Ymere. Naast een theaterzaal met een vlakke vloer biedt het ruimte aan repetitiestudio’s en kantoren die verhuurd worden aan culturele partners. DeLaMar Theater wil zo een broedplaats creëren voor nieuwe theatermakers en -producties.

“Ik zie ernaar uit om het ondernemerschap en de gastvrijheid van DeLaMar Theater in te kunnen zetten op een nieuwe locatie die hopelijk een belangrijke schakel in de talentontwikkeling van de podiumkunsten kan worden”, aldus directeur Andreas Fleischmann. “Met DeLaMar West creëren we een professionele, gastvrije en betaalbare plek voor samenwerkingspartners en nieuwe makers”.

Musicals
In DeLaMar West wordt ook MusicalMakers, de ontwikkelinstelling voor nieuwe musicals, gehuisvest. Eerder was er sprake van dat MusicalMakers zou beginnen in Nieuw-West, in broedplaats WestBeat. Ook andere culturele organisaties zullen zich vestigen op deze locatie, zo stelt DeLaMar Theater. De programmering wordt de komende maanden bekend gemaakt.