Delflandplein krijgt meer groen en terrasjes

Het Delflandplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het Delflandplein in Nieuw-West krijgt een groener uiterlijk. De vernieuwing begint in 2024, na de bouw van een nieuwe woontoren aan het plein. In de loop van het jaar 2022 komt er een definitief ontwerp, waarbij volgens het stadsdeel rekening wordt gehouden met wensen uit de buurt.

Bezoekers en bewoners zijn blij met het winkelaanbod maar vinden de stenige omgeving soms kil, aldus het stadsdeel. Sommigen geven aan dat het plein rommelig overkomt door wildgeparkeerde fietsen en dat er geen ruimte is voor ontmoeting. De sociale veiligheid staat onder druk door rondrijdende scooters en slechte verlichting.

Het plein moet straks beter zichtbaar zijn door uitnodigende, groene ingangen. Het plein zelf wordt ook veel groener. Het lagergelegen blauwe stuk zal voor een deel worden gevuld met planten.

Op het nieuwe plein is ruimte voor ontmoeting, spelen en terrasjes voor de horeca, aldus het stadsdeel. Aan de randen komen parkeerplekken voor fietsen. Ook zal de verlichting onder de luifels worden aangepakt.

DeWestkrant