Dit zijn de nieuwe bestuurders van West en Nieuw-West

Foto: Stadsdeel West

Coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 hebben in totaal 21 nieuwe stadsdeelbestuurders voorgedragen. Zij voeren taken en bevoegdheden uit namens het college dat in de Stopera zit. Fenna Ulichki (GroenLinks) blijft net als de afgelopen vier jaar voorzitter in stadsdeel West. Dagelijks bestuurder Carolien de Heer wordt voorgedragen als de nieuwe stadsdeelvoorzitter in Oost.

De nieuwe twee bestuurders in West zijn Ester Fabriek (PvdA) en Thomas Hermans (D66). Fabriek is werkzaam in het stadsdeel als strategisch adviseur Ruimte. Hermans heeft de afgelopen drie jaar gewerkt bij de Haven van Amsterdam en zat eerder in het landelijke bestuur van de partij. Dagelijks bestuurder Melanie van der Horst is onlangs benoemd tot wethouder.

Nieuw-West
Stadsdeel Nieuw-West behoudt dezelfde voorzitter als de vorige bestuursperiode, namelijk Emre Ünver (GroenLinks). Ünver zat twaalf jaar lang in de gemeenteraad namens de PvdA, maar is inmiddels lid van GroenLinks, namens wie hij ook bestuurt in het stadsdeel. De andere twee zijn nieuwkomers: Nazmi Türkkol (D66) en Sandra Doevendans (PvdA).

De voorgedragen bestuurders moeten nog wel een hoorzitting in elk stadsdeel doorstaan: gekozen leden van de bestuurscommissie moeten adviseren over de benoeming. Op 22 juni stemt de gemeenteraad vervolgens wel of niet in met de voorgedragen bestuurders.

Hoogstins