Dode na steekpartij De Clercqstraat

Hoogstins2024

Bij een steekpartij in de De Clercqstraat is woensdag een dode gevallen. De mede-eigenaar van een goudinkoopwinkel is zwaar gewond geraakt. Aan het eind van de dag was nog steeds niet duidelijk of er sprake was van een overval of ruzie. De politie hield alle scenario’s nog open.

Het steekincident vond volgens getuigen plaats in de winkel, direct naast kinderdagverblijf ‘t Lieveheersbeestje. Een gewonde man vluchtte om de hoek naar de Elisabeth Wolffstraat. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat deze man is overleden in het ziekenhuis. De mede-eigenaar van de goudhandel lag gewond op de stoep voor de winkel.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden. De mede-eigenaar van de winkel is door het OM aangemerkt als verdachte. Daardoor heeft hij volgens het OM meer rechten dan als getuige, zoals het recht om te zwijgen en een advocaat in te schakelen.

West is de laatste tijd vaker het toneel van gewelddadige incidenten, waaronder recent een gewapende overval op een juwelier in de Jan Evertsenstraat. Het ging om de winkel waar in 2010 juwelier Fred Hund bij een overval werd neergeschoten en overleed.

DeWestkrant