Drukte: West zoekt balans

Afvallen, zwanger worden, een vaste baan. Wensen van bezoekers op de nieuwjaarsreceptie van West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Evenals het centrum heeft West te maken met een groeiende stroom bezoekers en toeristen. De levendigheid zorgt volgens stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester voor een hoop plezier, maar ook voor overlast. West moet op zoek naar een goede balans, zo zei Bouwmeester woensdagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van het stadsdeel.

De toenemende populariteit van West lijkt een van de grote thema’s te worden van 2016. De huizenprijzen zijn fors gestegen en het aantal inwoners blijft groeien. Inmiddels zijn het er ruim 142.000. Daarnaast weten steeds meer dagjesmensen en toeristen West te vinden, onder meer vanwege het succes van De Hallen en de groeiende horeca in het stadsdeel.

Bouwmeester vindt het een positieve ontwikkeling dat West steeds meer horeca-ondernemers trekt, maar de overlast moet volgens hem wel binnen de perken blijven. Ook dagelijks bestuurder Fenna Ulichki wees erop dat de toenemende drukte in West een keerzijde heeft. ”Dit is al lang niet meer een probleem van alleen de binnenstad.”

DeWestkrant