Duncan Stutterheim neemt Westergasfabriek over

(foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voormalig eigenaar van dancebedrijf ID&T Duncan Stutterheim neemt de Westergasfabriek over van projectontwikkelaar Meyer Bergman. Stutterheim heeft samen met anderen volgens Het Parool 75 miljoen euro betaald voor de 17 gebouwen op het Westergasfabriekterrein.

Amsterdammer Stutterheim maakt met zijn vrouw Lisca deel uit van een groep investeerders, waaronder vastgoedbedrijf Milten en Harvest Vastgoed. Stutterheim richt zich na het afsluiten van zijn werkzame leven in de dance scene ‘steeds meer op de sociaal-culturele programmering van de stad’, zo laat hij weten.

”Onze overtuiging is dat dit project in Amsterdamse handen moest komen en niet bij institutionele of buitenlandse beleggers”, aldus Stutterheim. ”Zodoende hebben we besloten om te investeren met een collectief van partijen en personen die allemaal met de stad verbonden zijn.” Doel is het behouden van ‘een belangrijk stuk erfgoed voor de stad’.

Dit jaar bestaat de Westergasfabriek 15 jaar. Ontwikkelaar Meyer Bergman wilde al enkele jaren de Westergasfabriek verkopen. “Voor ons was het wel zo’n beetje af”, aldus Maya Meijer-Bergmans in De Volkskrant.

Door de overname is de continuïteit van het huidige concept gegarandeerd, zo stelt de Westergasfabriek. ”De vorige eigenaar blijft de komende jaren nog als actief aandeelhouder betrokken bij de voortzetting van de exploitatie van deze culturele hotspot.”