Toch nog naar het circus met Kerst

(beeld: Zanzara)
Hoogstins2024

Om de corona-ellende compleet te maken zijn er ook al geen voorstellingen van circus Zanzara in het Westerpark deze winter. Maar daar laten de Zanzaristen het niet bij zitten. Plan A, B en C vielen al af en nu is er dus plan D: een écht pretpakket! Dat ook nog eens bij je thuis wordt gebracht.
Bij Zanzara is er altijd wel wat, zelfs in dit bizarre jaar kunnen ze niet zonder hun publiek. Tot het uiterste heeft Zanzara geprobeerd een live voorstelling te geven, natuurlijk volgens de protocollen, maar ja, nu alles dicht is gaat dat niet door.
Mayke Heessels van Circus Zanzara: “Het fijne van Zanzara is dat het een stichting is en dat alle artiesten worden ingehuurd. Daardoor hebben wij niet heel veel directe kosten, zodat er wat geld in de pot blijft. Zo hopen we volgend jaar weer aan de slag te kunnen.”
De werkzaamheden pakken dit jaar iets anders uit. In plaats van vroeg in de ochtend tot laat in de avond repeteren, wordt er nu druk gewerkt aan het pretpakket. Boekje ontwerpen, film maken, chocoladedrops en popcorn inpakken, rugzakjes vullen en herstellen van ziek zijn want ook bij Zanzaristen heeft het virus toegeslagen. Zo konden de geplande filmopnamen deels niet doorgaan. Maar door de jaren heen zijn er zoveel opnames gemaakt dat er absoluut genoeg materiaal was om een film van te maken.
Nu dus plan D: een rugzakje gevuld met o.a. twee zakjes popcorn, zoet en zout, bio chocodrops van de chocolatemakers puur en melk, bio gloeiwijn, een circus Zanzara magazine ‘2020 speciaal’ met spelletjes, verhalen en leuke doe-tips, een Zanzara mondkapje en als pièce de résistance de film over het wel en wee van de Zanzaras, vroeger en nu: Hoe het was, hoe het begon, hoe het nu is en hoe ze denken dat het verder gaat en natuurlijk ongelofelijk veel circus.
Al met al betekent dit pakket dat je thuis een middagje kunt genieten met de ingrediënten die voor zo’n circusmiddag onontbeerlijk zijn. De pakketten worden bezorgd maar kunnen ook worden afgehaald, ze kosten 22 euro en kunnen via de website worden besteld. Stadspaskinderen mogen een mailtje sturen naar info@zanzara.nl.
Heessels: “Het is even afwachten of dit pakket een verlies- dan wel verdienpost wordt. We willen heel graag iets doen. We hadden kleine theaters gemaakt in de grote tent die we in vieren hadden gedeeld, zodat je coronaproof langs alle acts kon lopen maar dat wordt gezien als evenement dus dat mocht ook niet meer. Misschien gaan we dat in het voorjaar wel weer oppakken zodra de situatie het toelaat. Momenteel zijn we heel druk met het pakket. Vanaf maandag kan het rondgebracht worden. We zijn dan even niet circus Zanzara maar bezorgdienst Zanzara. Nu zijn we inpakdienst Zanzara. We willen écht iets voor ons hooggeëerd publiek betekenen.”
www.zanzara.nl

DeWestkrant