Een maaltijd voor jou, en een voor iemand die het niet breed heeft

Lotte en Eartha van MidWest (foto: Arjan van Oorsouw)
Hoogstins2024

Wie op vrijdagmiddag een maaltijd afhaalt bij MidWest, betaalt daarmee een bord eten voor iemand die het niet zo breed heeft. Enkele werknemers van MidWest, een sociale onderneming en ontmoetingsplek in De Baarsjes, bedachten samen dit plan toen alle buurthuizen hun deuren vanwege corona moesten sluiten. Het liefst wil MidWest, ook na corona, doorgaan met deze actie.

Door de sluiting missen mensen hun dagelijkse loopje naar het buurthuis. De maaltijden die daar werden aangeboden, hielden ook op. Floormanager Luud van MidWest: “In de keuken van MidWest werd niet meer gekookt en toen dacht ik 1+1=3. Met Eartha, de kok van buurthuis de Tagerijn en onze kok hebben we vervolgens deze actie opgezet. Wij hebben de mazzel dat we een enorm netwerk hebben om dit idee aan de man te brengen.”

“We kregen de vraag of we ook gingen bezorgen. Maar dat leek me niet zo’n goed idee. We zien juist dat mensen dat praatje en het loopje hierheen enorm waarderen. Het sociale aspect, mensen zien en even kletsen, even contact hebben is ongelofelijk belangrijk in deze tijden. MidWest is momenteel écht dé place to be in De Baarsjes”, zegt Luud met een knipoog.

Inmiddels koken Lotte van MidWest, Eartha en Rosita een paar weken voor de buurt. Iedere vrijdag staan ze in de keuken. Samen met Luud en haar club van vrijwilligers delen ze maaltijden uit aan buurtgenoten die het heel hard nodig hebben. “Het aantal verkochte maaltijden groeit met de week”, vertelt Luud. “En daarmee het aantal gedoneerde maaltijden.” Het menu staat vanaf woensdag op Instagram (midwest020) en facebook (midwest Amsterdam).

Voor maar 8 euro krijg je een maaltijd en daarmee maak je dus ook een maaltijd mogelijk voor een buurtbewoner, die het extra zwaar heeft tijdens deze crisis. Een maaltijd reserveren? Mail naar reserveren@inmidwest.nl. Deze keer maken Eartha en Charlotte speciale Sinterklaassoep voor 5 december. Deze kun je zaterdag tot 12.00 uur bestellen.

Tussen 16 uur en 18 uur kun je je maaltijd ophalen bij de Cabralstraat 1, uiteraard veilig, op 1,5 meter afstand. Geen tijd en geen honger? Je kunt ook een maaltijd doneren! De doneerbutton vind je onderaan deze pagina.

DeWestkrant