Tony’s Chocolonely geeft een (online) feestje

(beeld: Tony Chocolonely)
Hoogstins2024

Net als vorig jaar organiseert Tony’s Chocolonely ook dit jaar weer een groots event: Tony’s Fair. Op 3 december is het zover en zijn gasten als Akwasi digitaal van de partij.

Coronacrisis of niet. Ook dit jaar heeft ‘ons’ eigen chocoladewalhalla Tony’s Chocolonely in Westerpark weer een fair op de agenda. Al gaat het er dit jaar op deze beurs iets anders aan toen dan vorig jaar. Toen kon je live de handen schudden van iedereen die belangrijk is bij het realiseren van Tony’s missie om chocola 100% slaafvrij te maken. Dit jaar spreken zulke mensen op de Tony’s Fair 2020 die op 3 december te zien is via een live stream.

Afro-punkband
Kate Raworth is op die dag van de partij. Zij is de bedenkster van Doughnut Economics, een economisch model waarbij het mogelijk is om in alle behoeften van de mens te voorzien, maar dan zónder daarvoor de planeet uit te putten. Hoe dat principe werkt, licht ze op 3 december toe. Een van de andere sprekers is rapper en dichter Akwasi, Tony’s ‘serious friend’ van het eerste uur. Hij zal vertellen wat hem heeft gedreven om een eigen televisieomroep te starten: ZWART. Muziek is er ook, en wel van de Afro-punkband Tshegue uit Parijs. Deze band lanceert op de fair de nieuwe single.

Tony’s Fairground
Als het je allemaal te lang duurt, kun je op Tony’s Fairground alvast een voorproefje krijgen van wat je op 3 december te wachten staat. Om in deze ‘speeltuin’ binnen te komen, hoef je slechts je digitale alter ego (avatar) aan te maken.

DeWestkrant