Elke dag brunchen bij Café Woodz

Hoogstins2024

Brunchen in het weekend is so last season. Doe het ook gewoon door de week en probeer dan gelijk een nieuw tentje uit: Café Woodz op de Overtoom.

In West hebben we behoorlijk veel goede brunchplekken, maar er kan er natuurlijk altijd eentje bij. Ik zeg: “Welkom, Café Woodz op de Overtoom!” Sinds vorige week maakt deze zaak de blits met brunches à la New York en dat gebeurt niet alleen maar in het weekend, maar elke dag van 11.00 tot 16.00 uur. Daarna kun je er borrelen, vóór die tijd zitten er hotelgasten te ontbijten. Woodz is namelijk onderdeel van Hotel van de Vijsel, vernoemd naar de houthandel die er tot voor kort zat.

St. Moritz
In het interieur van het hotel en het café is alles, eh, ‘hout wat de klok slaat’. Hout op de grond en aan de muren. Houten details in het meubilair. Net een uit de kluiten gewassen houthakkershut, maar dan wel van het type dat in een wintersportoord als St. Moritz zou kunnen staan. Een open haard zou het geheel helemaal áf maken. Maar de tapijten, kerstbomen en blinkende kerstballen werken ook aardig sfeerverhogend.

Eggs Bennies
Het brunchmenu grossiert in eieren: roerei, gebakken eieren en Eggs Benedict – Eggs Bennies volgens Woodz. Dit gerecht van gepocheerde eieren met ham en hollandaisesaus wordt geserveerd met zoet brood (brioche) en mag never nooit ontbreken tijdens een Amerikaanse brunch. Verse wafels en pannenkoeken zijn er ook. Plus salades en sandwiches. Mijn roerei met zalm is smeuïg tot en met (9,50 euro). Er zitten enkel wat croutons bij, maar op verzoek krijg ik er gelukkig flink veel brood bij.

Dalai Lama
Dat de kok gul kan zijn, zien we ook terug bij de toast met Italiaanse ham, vijgen, rucola en roomkaas. Minstens vijf hompen roomkaas zitten erop, allemachtig dat is best een overdosis. Maar dat is natuurlijk niet iets om over te janken. In het leven kun je immers nooit te gul zijn. Erg ‘Dalai Lama’ dit, al zeg ik het zelf. Komt waarschijnlijk door de serene setting: kaarslicht, fluistermuziek, beschaafd gebabbel. Dat het pal aan de verkeersader van Oud-West zo zen kan zijn, verwacht je toch niet?
https://www.facebook.com/Cafewoodz/