En route: café voor fietsers op de Bilderdijkstraat

Mede-eigenaar Dan Shaw van fietscafé En Route. (foto: En Route)
Hoogstins2024

De vijf fietsfanaten Dan Shaw (GB), Derek van Tilburg (NL), Yann Quintin (FR), Clement Batut (FR) en Alan van Tuyl (NL, eigenaar Apex Bikes) hebben in de Bilderdijkstraat fietscafé En Route geopend. Fietsers kunnen hier terecht voor een kop koffie, maar ook voor het onderhoud van hun rijwiel door de mecanicien in de werkplaats.
De winkel verkoopt fietsen van het Nederlandse merk Apex, de single-speed fixies van het Berlijnse 8Bar en fietsaccessoires en -onderhoudsproducten van merken als Fizik, Kask, Assos en Oakley. En je kunt er dus terecht voor een kop latte of espresso.
De oprichters zijn geïnspireerd door de fietscafé’s die ze onderweg tegenkwamen tijdens hun fietstrips door Europa en misten een plek in Amsterdam waar fietsers bij elkaar kunnen komen. De koffie van En Route komt van de Amsterdamse branderij Rum Baba en er is een gevarieerd aanbod aan cake en broodjes van lokale topbakkerijen. O ja, en niet-fietsers zijn ook welkom. En je kunt aansluiten bij groepsritten die worden georganiseerd voor beginners, vrouwen en fietsfanaten.
Het nieuwe café zit aan de Bilderdijkstraat 69.