Feest vanwege nieuwe ‘Lammetjes’ op het Osdorpplein

Osdorpplein. Foto: Martine de Vente.
Hoogstins2024

Kinderen mogen aanstaande zaterdag 27 november hun schoen zetten bij de vernieuwde ‘Lammetjes’ fontein op het Osdorpplein. De bekende fontein is dit voorjaar vernieuwd, maar van een echt openingsfeest was het nog niet gekomen.

De beeldjes van Gerrit Bolhuis kwamen in 1966 op het plein te staan, en zijn dus zo’n 55 jaar oud. Het stadsdeel Nieuw-West doet op de website een poging om de lammetjes te verbinden met het Sinterklaasfeest. Vanwege de coronamaatregelen kon een eerdere heropening van de fontein namelijk nog niet doorgaan.

“’s Nachts, als niemand kijkt, komen zij tot leven en verlaten stilletjes hun plekje op de fontein. Ze zetten een kleurige lammetjesmuts op hun kop en veranderen in wollige Pietjes. Dan klimmen en klauteren ze over en langs alle huizen in de buurt. Zo helpen ze Sinterklaas om cadeautjes voor alle kinderen rond te brengen. Let maar op, als je goed luistert, kan je ’s nachts het getrippel van kleine hoefjes horen!”

Of de kinderen inderdaad gaan geloven dat de Lammetjes Pieten worden, kun je testen aanstaande zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur op het Osdorpplein.

DeWestkrant