Feestelijke opening parkeergarage Marnix op 20 april

Voetgangersingang van parkeergarage Marnix op de Marnixkade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op zaterdag 20 april is er een feestje om de opening van parkeergarage Marnix te vieren. Buurtbewoners kunnen tussen 12 en 15 uur naar verdieping -1 in de garage voor een hapje en een drankje. 

Eind februari ging de parkeergarage onder de Singelgracht gedeeltelijk open, na een bouwtijd van 3,5 jaar. Parkeren kon alleen op 400 plekken op -2. Binnenkort worden de werkzaamheden afgerond en zijn alle 800 parkeerplekken beschikbaar, zo stelt de gemeente. 

Houders van een parkeervergunning in de Frederik Hendrikbuurt (Westerpark) en de noordelijke Jordaan kunnen hun auto zonder meerkosten in de parkeergarage zetten. Bezoekers betalen 0,65 euro per 6 minuten, met een maximum van 65 euro per dag. 

In een groot deel van de Frederik Hendrikbuurt zijn de straten al opnieuw ingericht met minder parkeerplaatsen. Langs de Nassaukade komt een groene wandelboulevard. Het Frederik Hendrikplantsoen is opnieuw ingericht vanwege de aanleg van de ingang van de garage. Automobilisten mogen niet langer vanaf de Nassaukade naar de Frederik Hendrikstraat rijden.

Parkeergarage Marnix. (Foto Helma Timmermans)