De fijnste lunchspots in Bos en Lommer

Hoogstins2024

Slagersstel Hans en Wil van de Reep, in heel Amsterdam bekend van hun broodjes corned beef, zijn met pensioen. Maar wie in de buurt van het Westerpark woont of werkt, kan aan de Bos en Lommerweg nog altijd terecht bij deze twee plekken.  

Nr. 72: Samen – Lunch & Juices
In de zaak van Petra en Oprah is het de hele dag door druk: aan de picknicktafels langs de weg, in de achtertuin, aan de lange houten tafel in het witte interieur met rotan, planten, hout en kunst. Lekker lome muziek die per dag wisselt – vandaag is er reggae. Loeigezonde sappen en smoothies met inventieve namen: Waterval (spinazie, ananas, selderij, wortel), Joep Meloen (banaan, peer, meloen) en Bolo (mango, aardbei, peer, munt, yoghurt). Voor de lunch onder meer couscoussalade, een broodje met huisgemaakte eiertruffelsalade, bieslook en rucola of een omelet met spinazie, champignons en zachte geitenkaas. Koffie van White Label en een wortelcake to die for: nat, kruidig, zoet. Een feelgood-zaak pur sang.
https://samenamsterdam.nl

Nr 85: Warung Solo
Je kunt hier ook broodjes eten, maar je komt natuurlijk voor het echte werk naar dit minimalistisch ingerichte (afhaal)tentje. Dat wil zeggen: Indonesische kippensoep, nasi rames, kipsaté met blokjes kleefrijst of een rijsttafel voor twee. Goede hapjeshoek ook, met onder meer bapao, lemper en pasteitjes met kip of rundvlees. Om te trakteren: een complete spekkoek, sponscake of lapis surabaya, cake in drie lagen met aardbeienjam.
http://warungsolo.nl

P.S. Tijd over? Loop richting de Haarlemmerweg en ga naar links. 7 minuten later kom je dan bij het splinternieuwe Il Gusto: ijs, koffie, pizza en Italiaanse bollen. Floor Schrijvers schrijft op Facebookgroep BoloBoost dat de eigenaar van de zaak uit de buurt van Rimini komt en dat hij stamt uit een familie van ijsmakers. Ze raadt iedereen aan om eens langs te gaan, bijvoorbeeld voor het zelfgemaakte ijs.