Franse brillenstunter kiest Kinkerstraat

Reclameslogan Polette (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Franse supergoedkope brillenketen Polette strijkt voor het eerst neer in Nederland, en wel in de Kinkerstraat. In de winkel kunnen klanten hun ogen laten meten en een van de honderden monturen uitzoeken. Na betaling komt de bril thuis met de post. Polette claimt de goedkoopste van Nederland te zijn met prijzen vanaf € 6,99 voor een montuur.

Polette werd in 2011 opgericht in Frankrijk en verkoopt vooral via internet: je zoekt uit een van de meer dan 1000 modellen een montuur, stuurt het brilrecept mee en de bril valt bij je thuis op de mat. Maar er zijn dus ook winkels waar je je ogen kunt meten.

De reden dat de Kinkerstraat is gekozen voor de opening van de eerste winkel buiten Frankrijk, is volgens bedrijfsleider Florijn Veenhuizen dat Nederlanders ‘wel van nieuwe dingen houden’. En waarom specifiek de Kinkerstraat en bijvoorbeeld niet het centrum? “Dankzij De Hallen is het een leuk winkelgebied geworden, waarmee we bovendien een breed winkelpubliek kunnen aanspreken.”

De winkel is behoorlijk minimalistisch ingericht en heeft behalve talloze brilmonturen verder alleen een oogmeetinstallatie en iMacs staan. Nieuwe glazen laten aanmeten is binnen vijf minuten gepiept. Vervolgens bestel je de bril zelf via de computer en rekent hem af met Ideal of creditcard. Een proef op de som leert dat een eenvoudige bril (+2, met cilinder) komt op € 31,97. Binnen acht tot twaalf dagen heb je hem dan in huis, zo belooft Polette.

Minimalistisch interieur bij Polette brillenwinkel (foto: Martine de Vente)
Minimalistisch interieur bij Polette brillenwinkel (foto: Martine de Vente)
DeWestkrant