Poep en ratten: hondenpad bij kinderdagverblijf Westerpark wordt verplaatst

Het loslooppad voor honden naast de speelplek van kinderdagverblijf Billie. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De verplaatsing van het hondenpad bij kinderdagverblijf Billie in het Westerpark is een stap dichterbij gekomen. Het dagelijks bestuur van stadsdeel West wil 75.000 euro uittrekken om het pad verder af te leggen van de speelplek van Billie. De entree van het loslooppad wordt verlegd en toegankelijker, zo is het plan.

Ouders en medewerkers van het kinderdagverblijf drongen vorig jaar in een petitie aan op verplaatsing van het hondenpad. Rondom de speelplek is het volgens hen vies en onveilig. Er ligt veel ontlasting, honden lopen vaak los en komen soms zelfs het kinderdagverblijf binnen, zei directrice Sanne Berkholst-Groen vorig jaar tegen De Westkrant.  

Ratten
Het terrein naast de speelplek wemelt volgens haar ook van de ratten. “Het stinkt en de ontlasting trekt ratten aan. Dat komt niet door ons, want de kinderen mogen niet buiten eten.” De problemen zijn verergerd omdat het aantal hondenbezitters is toegenomen, zo stelde Groen.

Hoge kosten
Het stadsdeel erkent de overlast van hondenpoep en -urine en ratten. Het verleggen en verbeteren van de entree van het loslooppad brengt volgens het stadsdeel hoge kosten met zich mee. Dit vanwege de ligging vlak langs het spoortalud. Ook moet er een afscheiding komen tussen het pad en de speelplek. Het stadsdeel verwacht dat Billie ook meebetaalt. 

Foto Richard Mooyman
DeWestkrant