Gemeente versterkt kademuur Da Costakade

De afsluiting van de Da Costakade bij de Potgieterstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De kademuur van de Da Costakade in Oud-West ter hoogte van huisnummer 112 tot en met 130 is in slechte staat. Vanaf 20 mei gaat de gemeente de kademuur versterken met een stalen veiligheidsconstructie. De Da Costagracht is van die datum tot eind juni gesloten voor boten.

De kademuur is sinds eind 2023 afgesloten voor auto’s. Ook zijn de woonboten die op dit stuk lagen verplaatst. De gemeente gaat de kademuur versterken met een veiligheidsconstructie van stalen damwandplanken. Die planken komen voor de kademuur. De ruimte tussen de damwand en de kademuur wordt gevuld met zand. De damwand wordt uiteindelijk onderdeel van de bouwkuip waarin een nieuwe kademuur wordt gebouwd.

De werkzaamheden hebben betrekking op de kademuur ter hoogte van de Da Costakade 112 tot en met 130. Dat is de kademuur tussen de Potgieterstraat en Kinkerstraat. Tussen 20 mei en eind juni is de Da Costagracht tussen de Potgieterstraat en Kinkerstraat in beide richtingen afgesloten voor boten. De werkzaamheden duren circa drie maanden.