Gezond fastfood op metrostation De Vlugtlaan

Op de metrostations Burgemeester de Vlugtlaan en Weesperplein kunnen reizigers binnenkort een gezonde maaltijd to go halen. Initiatiefnemer is horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (29).

Met de healthy fastfoodpoints werkt Ramzy met de gemeente en GVB aan een gezonder aanbod aan eten en drinken voor Amsterdammers. De opening op de twee metrostations is een pilot. Bij positieve resultaten zal de Ramzy Group dit jaar meer metrostations van een healthy fastfoodpoint voorzien.

Het doel is om het aanbod aan eten op drukbezochte locaties diverser en gezonder te maken. Een healthy fastfoodpoint kan zowel bemand als onbemand zijn. Om beide opties te testen is op het Weesperplein gekozen voor een bemand concept en op de Burgemeester de Vlugtlaan voor een innovatieve automaat.

De Ramzy Group beheert dertig horecaondernemingen in Amsterdam. “Onze restaurants, cafés en hotels in het centrum, die als voornaamste doelgroep toeristen hebben, zijn zeer rendabel”, zo stelt Ramzy. “Nu investeren wij bewust in een concept dat zich focust op gezond eten en drinken voor de Amsterdamse bevolking.”