Groen mandje in supermarkt voor een praatje

(Foto Oma's Soep)
Hoogstins2024

In tien filialen van Albert Heijn -waarvan vijf in West- zijn speciale groene mandjes neergezet. Klanten die zo’n groen mandje nemen in plaats van een blauwe, geven aan dat zij graag een praatje willen maken. Het gaat om een initiatief van Oma’s Soep, dat met de ‘boodschapmand’ eenzaamheid wil tegengaan en verbinding stimuleren.

Veel ouderen voelen zich eenzaam en zien het uitje naar de supermarkt vaak als hun enige sociale activiteit van de dag. Met het groene mandje wil Oma’s Soep bezoekers uitdagen om anderen -en vooral ouderen- wat vaker aan te spreken. In het mandje zit een flyer met manieren om een gesprek te beginnen en ook is er ruimte om nummers uit te wisselen. Het gaat om een proef van een maand in Amsterdam. 

Vijf AH-filialen in West doen mee: Spaarndammerdijk, Bilderdijkstraat, Jan Evertsenstraat, Kinkerstraat en Overtoom. Oma’s Soep is gevestigd aan de Contactweg in West en verkoopt verse soepen en maaltijden naar recepten van oma’s. Minimaal de helft van de winst gaat naar activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan, aldus het bedrijf.