Samen snoepen om Westerlingen te verbinden

Samen taart eten verbindt (foto: Patricia Jacob).
Hoogstins2024

Op 30 september begint de Week tegen Eenzaamheid. In die periode maar ook iets daarvóór kunnen bewoners in West samen allemaal leuke dingen doen. Zo zijn er onder meer culinaire activiteiten, waaronder een high tea, Cook Alongs en ‘spectaculaire dinnershows’.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert in het kader van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ elk jaar de Week tegen Eenzaamheid. Deze week, die dit jaar loopt van 30 september tot en met 7 oktober, draait om verbinding en ontmoeting. Met het initiatief ‘West verbindt’ wil het stadsdeel een bijdrage leveren aan deze week. Hoe? Via een programma met activiteiten voor iedereen die behoefte heeft aan (meer) contact met andere mensen in en uit de buurt!

Per buurt meerdere activiteiten
Westerlingen kunnen onder meer meedoen aan een straatfeest, deelnemen aan een puzzelwandeling, naar zang- en dansoptredens gaan en/of een creatieve workshop volgen. De meeste activiteiten zijn in de Week tegen de Eenzaamheid, maar sommige vonden al op 25 september plaats. Zo was er toen onder meer een buurtfeest op het Witte de Withplein. Via de website West Verbindt kun je je aanmelden voor de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

Workshop pom maken
Er zijn opvallend veel activiteiten die met eten te maken hebben. Zo is er op 29 september een ‘spectaculaire dinnershow’ in zorgcentrum Nieuw Vredenburg in De Baarsjes. De dag erna gaat de show naar Westerpark en staat er bij Huis van de Buurt De Koperen Knoop een viergangendiner compleet met ‘wervelende shows’ klaar. Vanaf 30 september tot en met 4 oktober zijn er Cook Alongs waarbij deelnemers met hulp van een online-kookles ‘een heerlijk diner’ maken en dat vervolgens samen opeten. De ingrediënten staan klaar bij afhaalpunten in Bos en Lommer en De Baarsjes. Als je van pittig eten houdt, is de workshop pom maken vast ‘je ding’. Hup, naar Eettafel Filah in Westerpark op 5 oktober!

Taartje-praatje
Trek in zoet? Op 1 oktober is er een high tea in Huis van de Buurt De Boeg aan de Hoofdweg in Oud-West. Vanaf dezelfde dag vertellen verschillende gastsprekers bij Buurtkamer Corentijn in De Baarsjes iets over de buurt, terwijl er thee met en taart wordt geserveerd.