AH gaat maaltijden bezorgen in West

Foto AH.
Hoogstins2024

Albert Heijn gaat vanaf vrijdag maaltijden bezorgen. Het gaat om Allerhande-maaltijden die vers worden bereid in een eigen keuken in West. Bestellingen worden binnen dertig minuten warm bezorgd bij de klant door Thuisbezorgd en Deliveroo, zo stelt AH.

De supermarkt gaat met Allerhande Kookt rechtstreeks de concurrentie aan met restaurants en andere horeca met een thuisbezorgservice. Amsterdam en met name West vormen de proeftuin voor de nieuwe dienst van Albert Heijn.

Online bestellen van eten en drinken raakt steeds meer ingeburgerd, zo stelt AH. “We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft”, aldus Marit van Egmond, directeur commercie. “Dat is precies wat we met Allerhande Kookt doen: de gerechten die je normaal zelf zou koken, maken wij nu voor je en staan binnen een half uur lekker warm op tafel.”

In een keuken in West worden verschillende verse maaltijen bereid. Van rendang met snijbonen en basmati rijst tot paddenstoelenrisotto en hutspot met knolselderij en chorizo. Het gaat om gerechten uit de receptendatabase van Allerhande, met minimaal 200 gram groente. Klanten kunnen de hoofdgerechten aanvullen met salades, drankjes en nagerechten. 

 

DeWestkrant