AH Jan Eef de mooiste supermarkt (van héél NL)

Hoogstins2024

Ja, natuurlijk gaat filiaalmanager Ali Boukhizzou met zijn mensen vieren dat ‘zijn’ Albert Heijn in de Jan Evertsenstraat is uitgeroepen tot de mooiste supermarkt van Nederland. Hij weet alleen nog niet hoe. “We weten het pas sinds gisteren, dus we moeten nog iets bedenken.”

De organisatie Supermarkt en Ruimte geeft ieder jaar het predicaat aan de supermarkt met de mooiste locatie van Nederland. In Amsterdam-West dong ook het filiaal van Dirk van den Broek aan de Jan van Galenstraat mee naar de prijs.

Zelf vindt hij de mooiste plek achterin, bij de frisdranken. Daar zijn vooral de details in de ramen behouden gebleven. Aan de buitenkant springen vooral de pilaren en de Amsterdamse School-details in het oog.

De credits voor de verbouwing gaan overigens niet naar Boukhizzou, maar naar zijn collega Marco Buik die het renovatieproject leidde. Albert Heijn aan de Jan Evertsenstraat ging vorig jaar open en is eigendom van de gebroeders Lindeman. ah jan evertsenstraat(Ali Boukhizzou op zijn favoriete plek in AH Jan Eef)