Met deze 30 plannen wordt West groener, duurzamer en inclusiever

(Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Uit ruim tweehonderd bewonersinitiatieven heeft de stadsdeelcommissie dertig plannen geselecteerd om West groener, duurzamer en inclusiever te maken. Bewoners kunnen door te stemmen 300.000 euro toekennen aan hun favoriete projecten.

Een greep uit de geselecteerde plannen: een groene buurtoase op parkeerplaatsen, een ontmoetingsplaats voor gamers, een toolkit tegen muggenoverlast, plastic vissen met kinderen, leren over slavernij, wormenhotels op schoolpleinen, een opknapbeurt voor Kas Keerweer in De Baarsjes, een groene promenade langs de Bos en Lommerweg en rolstoelschommelen in het Westerpark.

De dertig plannen zijn vanaf vandaag te vinden op westbegroot.amsterdam.nl. Vanaf 16 januari tot en met 13 februari kunnen bewoners van West van 18 jaar en ouder gaan stemmen. Een biljet met persoonlijke stemcode voor de online stemming valt volgens het stadsdeel de komende dagen in de bus. Op 15 februari wordt bekend welke plannen worden uitgevoerd.

Bestuurder Jeroen van Berkel (portefeuillehouder participatie): “Ik ben blij met deze dertig plannen en hoop nu dat iedereen gaat stemmen. Het geld is er, en de plannen zijn getoetst op haalbaarheid, dus aan ons ligt het niet.” Het is voor het eerst dat bewoners meebeslissen over een deel van de begroting van het stadsdeel. “En wat mij betreft zeker niet voor het laatst.”