Project voor ‘regenboogbankjes en -zebrapad’ grote winnaar bij West Begroot

Bezorgservice Local Heroes (Foto Local Heroes)
Hoogstins2024

Een project voor meer inclusiviteit in West is met € 70.250 de grote winnaar van West Begroot. Met het geld willen de initiatiefnemers onder andere ‘Seksuele diversiteit zichtbaar maken in het straatbeeld met een regenboogzebrapad op het Bos en Lommerplein, regenboogbankjes, en een gedichten –en liedjesbankje.’
Verder hebben de bewoners van West veel geld over voor zogenaamde groenhavens -aanlegplaatsen met drijvend groen- en er is bijna een halve ton beschikbaar voor ‘Tegels eruit, groen erin’, waarbij eigenaren van tuinen hun tegels kunnen inwisselen voor tuinaarde en groen.
Nieuwe bakfietsen komen er voor het initiatief Local Heroes, de thuisbezorgservice van lokale winkeliers en ondernemers op de Ten Katemarkt. Andere winnaars zijn onder andere wormenhotels en netwerkbijeenkomsten voor vrouwen.
Bewoners konden dit jaar in het kader van dit project een stem uitbrengen op 56 plannen, ingediend door mede-buurtbewoners. Zo wordt € 300.000 verdeeld over diverse projecten. In totaal stemden volgens het stadsdeel 14.000 stemgerechtigden. Dat is iets meer dan vorig jaar. Toen stemden er bijna 13.000 bewoners.
Wederom zijn er veel plannen uitverkoren die moeten leiden tot meer groen, klimaatvriendelijkheid en biodiversiteit in West. Zo kunnen bewoners van West straks gratis planten krijgen voor hun geveltuin en zullen er aan de Willem de Zwijgerlaan bloemperken worden aangelegd die meer bijen moeten trekken.

Hieronder vind je alle projecten die geld krijgen via West Begroot

(beeld: Stadsdeel West)
DeWestkrant