Help mee en verdeel nu 300.000 euro over je favoriete buurtplannen

Flyers voor een van de plannen in een koffiezaak in West. (Foto Richard Mooyman)
Hetwarewesten

Dertig plannen zijn geselecteerd voor een groener, duurzamer en inclusiever stadsdeel West. Maar niet al deze initiatieven kunnen worden uitgevoerd. Bewoners hebben nog tot en met 13 februari de tijd om de beschikbare 300.000 euro te verdelen door te stemmen op hun favoriete projecten. Op 15 februari maakt het stadsdeel bekend welke plannen van West Begroot worden uitgevoerd.

Bewoners van 18 jaar en ouder hebben als het goed is thuis een envelop ontvangen met een stemkaart. Velen hebben met hun persoonlijke stemcode al digitaal hun stem uitgebracht, maar de race is nog niet gelopen. Nog niet gestemd? Bepaal op de website westbegroot.amsterdam.nl welke plannen moeten worden uitgevoerd. Voor het eerst kunnen bewoners zo meebeslissen over een deel van de begroting van het stadsdeel.

Rolstoelschommelen in het Westerpark, 250 boomparken door heel West, een toolkit tegen muggenoverlast, plastic vissen met kinderen of leren over slavernij? Er is een rijk palet aan plannen van bewoners en ondernemers om West groener, duurzamer en inclusiever te maken. De stadsdeelcommissie maakte eerder uit ruim tweehonderd initiatieven een eerste selectie van dertig plannen waarop nu kan worden gestemd.

Hulp nodig bij online stemmen?

Kom dan op woensdag 13 februari naar het Huis van de Buurt De Klinker, Borgerstraat 45. Van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur zijn daar mensen aanwezig die kunnen helpen. Neem de brief met persoonlijke stemcode en een legitimatiebewijs mee. 

Stemmen voor anderen? Ook dat is mogelijk. Neem dan een kopie van het paspoort van die persoon en een schriftelijk akkoord mee.

Van maandag 4 februari tot en met donderdag 7 februari is het ook mogelijk om te stemmen bij het stadsloket op het Bos en Lommerplein. Van 10.30 uur tot 16.30 uur is daar een stemlokaal geopend.

Stemkaart niet ontvangen of kwijt? 

Meld dit in een mail aan westbegroot@amsterdam.nl 

Meer informatie: westbegroot.amsterdam.nl