Help mee en verdeel nu 300.000 euro over je favoriete buurtplannen

Flyers in een koffiezaak voor een eerder plan voor WestBegroot in 2019. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Dertig plannen zijn geselecteerd voor een groener, duurzamer en inclusiever stadsdeel West. Maar niet al deze initiatieven kunnen worden uitgevoerd. Bewoners hebben nog tot en met 9 februari de tijd om de beschikbare 300.000 euro te verdelen door te stemmen op hun favoriete projecten. Op 13 februari maakt het stadsdeel bekend welke plannen van West Begroot worden uitgevoerd.

Stemgerechtigden hoeven niet meerderjarig te zijn. Bewoners van 12 jaar en ouder hebben -als het goed is- thuis een envelop ontvangen met een stemkaart. Velen hebben met hun persoonlijke stemcode al digitaal hun stem uitgebracht, maar de race is nog niet gelopen. Nog niet gestemd? Bepaal op de website westbegroot.amsterdam.nl welke plannen moeten worden uitgevoerd. Bewoners kunnen zo meebeslissen over een deel van de begroting van het stadsdeel.

Les over het slavernijverleden, kledingruilfeesten, zwemles voor mannen of meer bloemen en bijen in de buurt? Er is een rijk palet aan plannen van bewoners en ondernemers om West groener, duurzamer en inclusiever te maken: voor heel West, of juist op specifieke locaties. De stadsdeelcommissie maakte eerder uit ruim tweehonderd initiatieven een eerste selectie van dertig plannen waarop nu kan worden gestemd.

Hulp nodig bij online stemmen?

Op deze locaties kun je terecht:
-Dinsdagen: 21 januari, 28 januari en 4 februari, 12:00 – 14:00 uur in De Tagerijn (Balboastraat 18)
-Woensdagen: 22 januari, 29 januari en 5 februari, 14:00 – 16:00 uur in Stadsloket West (Bos en Lommerplein 250)
-Donderdagen: 23 januari, 30 januari en 6 februari, 12:00 – 14:00 uur in De Koperen Knoop (Van Limburg Stirumstraat 119)

Stemmen voor iemand anders? Ook dat is mogelijk. Neem dan een kopie van het paspoort van die persoon en een schriftelijk akkoord mee.

Stemkaart niet ontvangen of kwijt? 

Meld dit in een mail aan westbegroot@amsterdam.nl 

Meer informatie: westbegroot.amsterdam.nl

DeWestkrant