Hammam wordt spirituele broedplaats

In het gebouw van de Hammam in de Zaanstraat in de Spaarndammerbuurt opent op 18 november een spirituele broedplaats. Het badhuis voor vrouwen is al enige tijd dicht. Nu wordt het dus een plek voor ‘healings, ceremonies, workshops, opleidingen en andere spirituele activiteiten die toegankelijk en bovenal ook playful zijn’, zo lezen we in de aankondiging voor de opening.

Het oosterse badhuis zat in een monumentaal gebouw waar ooit een ‘echt’ badhuis was gevestigd, met een mannen- en een vrouweningang. De entree van Beyond Egos, zoals het spirituele centrum gaat heten, zit bij de manneningang. In het gebouw zijn de karakteristieken van het badhuis nog te zien.

Oprichter van het centrum is Lisa Kersbergen, zelf is ze Reiki Master, Merlin Healing® healer en volgt ze opleidingen in reading, transhealing en mediumschap. “Ik houd ervan om spiritualiteit samen te brengen met muziek, kunst en plantmedicijnen om het wat meer levendig en ‘playful’ te maken.” Het hoeft voor haar allemaal namelijk niet zo zweverig en serieus.

GoHealthClubsAmsterdam