Hoop op herstel opgeblazen Berm Bunnie

De Berm Bunnies in betere tijden. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Automobilisten en fietsers zien de konijnen al van ver opdoemen. Voetgangers komen hier niet. Drie metershoge Berm Bunnies staan sinds afgelopen zomer in het Westelijk Havengebied, langs de Nieuwe Hemweg waar geen eind aan lijkt te komen. 

De beelden zijn bedoeld om het gebied en de snelfietsroute tussen Amsterdam en Zaanstad aantrekkelijker te maken, aldus Sandra Hueber van Bright Up, initiatiefnemer en ontwikkelaar. Het nieuws dat de kop van het liggende konijn is opgeblazen, mogelijk met zwaar vuurwerk, is keihard aangekomen. 

Respectloos
“De Berm Bunnies worden door heel veel mensen enorm gewaardeerd. En nu zijn er dus mensen die moedwillig een konijn gaan vernielen.” Ze noemt het  ‘respectloos en onbegrijpelijk’. 

Boor
Hueeber stelt dat eerst een professionele boor is gebruikt, waarna ‘explosieven’ zijn geplaatst. De politie is volgens haar bezig met onderzoek, mede op basis van camerabeelden.

Kussend Paar
De gehavende Berm Bunnie kan gelukkig met hulp van het Havenbedrijf Amsterdam worden hersteld, verwacht Hueber. Eerst wordt in de werkplaats de schade nader onderzocht. Bright Up is ook bekend van de enorme beeldengroep Kussend Paar XXL bij de afvaart van de Hempont. 

DeWestkrant