Icoon Pacific Parc dicht voor verbouwing

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Pacific Parc heeft de deuren gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Het horeca-icoon op het Westergasterrein verwacht pas half april weer open te gaan. De nieuwe eigenaren verzekeren dat er aan de indeling en het uiterlijk van het markante pand niets zal worden veranderd. 

Lang leek het erop dat het eigenwijze Pacific Parc niet meer zou veranderen. Het etablissement trok zich de laatste jaren weinig aan van de nieuwste trends en bood bezoekers behalve drinken en eten ook rock-and-roll. Enkele avonden per week kon er worden gedanst op muziek van dj’s en bandjes. Het grote terras buiten was populair, binnen kon je bij een vuurtje zitten.

Het nieuws over de verbouwing leidde tot lichte ongerustheid bij een aantal gasten en buurtbewoners. Ze gaan het tegendraadse Pacific Parc toch niet veranderen in de zoveelste gelikte horecatent? “Pacific bestaat op deze locatie al twaalf jaar en was toe aan wat verbeteringen”, zo laat Michel Penders weten namens de nieuwe eigenaren. 

Het trio eigenaren Riad Farhat, Piet van der Graaf en Jason Berg staat ook wel bekend als Drie Wijzen uit Oost vanwege succesvolle ontwikkelingen van cafés en restaurants in Oost en elders in de stad. “Een aantal dingen waren verouderd en ook het interieur van Pacific was aan een opfrisbeurt toe. Aan de indeling en het uiterlijk van het pand wordt niets veranderd”, zo stelt Penders geruststellend. 

“We hebben de afgelopen maanden Pacific Parc leren kennen als een warme en gezellige plek met een rijke geschiedenis”, aldus Penders. “Een ontmoetingsplek voor de buurt waar je ’s ochtends een kopje koffie komt drinken, kan lunchen en dineren, maar waar je ook een avond heerlijk kan dansen met je vrienden.”

Op de vraag of er veel gaat veranderen aan de opzet en programmering, antwoordt Penders: “Pacific blijft een zaak waar je de hele dag en nacht aangenaam kan doorbrengen. Een fijne, warme plek die voor iedereen toegankelijk is.” De kwaliteit van het eten zal volgens hem wel een nieuwe impuls krijgen. 

Oprichter Koen Vollaers opende de zaak ruim 25 jaar geleden als eerste horecagelegenheid op het Westergasterrein. Hij wilde een plek die toegankelijker was dan een club, zonder deurbeleid. Zo’n twaalf jaar terug verhuisde Pacific naar het huidige pand. Tegen Het Parool zei Vollaers vorig jaar dat de tijd van pionieren wel voorbij was. “Ik wil geen karikatuur worden in deze jeugdcultuur.”