Infopunt bezoekers Vondelpark

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Vondelpark heeft sinds enkele dagen een informatiekiosk, die wordt bemand door vrijwilligers. Toeristen, bezoekers van het park en ook omwonenden weten het infopunt bij de Vondelbrug al goed te vinden. De medewerkers geven informatie over onder meer actuele activiteiten, horeca, cultuur, sport en natuur. De houten kiosk kon worden overgenomen van Artis.

Het gaat om een proef, maar het infopunt bij de ingang Van Baerlestraat lijkt nu al in een behoefte te voorzien. Vrijwilligers hadden zondag binnen twee uur al veertig keer vragen beantwoord. Toeristen wilden meer weten over het Vondelpark, maar vroegen ook onder meer naar toiletten en opstapplekken voor rondvaartboten. De vrijwilligers konden ook vertellen dat er bij het koppeltje ooievaars in het park jongen uit het ei zijn gekropen.

Het Vondelpark Informatie Punt moet dé plek worden voor informatie over activiteiten in en rond het park, waaronder concerten, rondleidingen en lezingen. Bezoekers kunnen er terecht voor folders, zich inschrijven voor activiteiten en artikelen kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het park. Het infopunt is een initiatief van stichting Hart voor het Vondelpark, in samenwerking met de stichting SOOZ en Natuur&Milieuteam Zuid.

Voor de kiosk worden nog vrijwilligers gezocht. Het Vondelpark Informatie Punt is tot 31 oktober dagelijks open van 10 tot 17 uur.

DeWestkrant