‘Jet Pilots’ openen een smakelijk flexkantoor in Westerpark

Hoogstins2024

Het pleintje bij de Van Hallstraat wordt steeds levendiger. Sinds vorige week kun je er ‘flexen’ en eetshoppen BIJ JP.

De vegetarische gyros van kiosk Vleesch noch Visch werkt al een tijd als een magneet op ‘groene’ stedelingen. Sinds de komst van Back to Black trekt ook heel koffieminnend Amsterdam naar het pleintje bij de Van Hallstraat. Inmiddels is de avant-garde gevallen voor de ijscreaties van het kakelverse Ludo & Hedo. Op 23 mei ging alweer weer een nieuwe zaak open aan dit pleintje: BIJ JP. Benieuwd wie er de deur plat zullen lopen! Veel knapperds, schat ik zo in. 

Modellen en acteurs
‘JP’ verwijst naar Jet Pilot The Agency, de andere zaak van eigenaren Diane Baunbag en Noëlle van der Burgt. Met hun eerste bedrijf leveren de twintigers hosts voor feesten én modellen en acteurs voor bijvoorbeeld reclames en programma’s. Ze kwamen op de bedrijfsnaam toen ze het liedje Jet Pilot van System of a Down hoorden. Toepasselijke naam, want hun motto luidt: We don’t walk, we fly.

Tweede bedrijf
Om hun bedrijf mee te laten groeien met hun (internationale) ambities gingen ze op zoek naar grotere bedrijfsruimte. Ze vonden een pand in Westerpark en besloten er een tweede bedrijf te starten. “Sommige flexwerkers hebben geen zin om thuis te werken, maar vinden een koffiezaak te druk”, zegt Diane. “Bij ons vinden ze de rust van een kantoor, maar krijgen ze wél de service van een koffiezaak. Ideaal als je je wilt afsluiten omdat je echt even dóór moet bijten. Je kunt hier ook komen voor bijvoorbeeld een brainstorm met collega’s.”

Eetwinkel
Flexwerkers kunnen binnen werken in het ruime, lichte pand – denk: Scandinavië – of buiten in de tuin. Voor 15 euro per uur krijgt iedere flexwerker onbeperkt koffie, thee en water en 10 procent korting op producten in de eetwinkel voorin. Ook niet-flexwerkers kunnen daar shoppen. “Ze kunnen hun spullen meenemen of voorin opeten. We zijn geen horecagelegenheid. Vandaar dat ze hun spullen in to go-verpakking krijgen. Het servies is alleen voor de flexwerkers.”

Picknickmanden
In de eetwinkel kun je broodjes met onder meer gerookte zalm, sweet pepper hummus en truffel-eiersalade bestellen. Ook vind je er zoetigheden (banana bread, chocolate chip cookies), borrelhapjes en hét ‘gadget’ voor in het Westerpark: een gevulde picknickmand. Krijg je de hooikoortskriebels van al dat groen? Sleur de mand dan mee naar het water iets verderop bij de Polonceaukade en huur een boot bij Mokumboot of Boats4Rent.

 

 

DeWestkrant