Flexwerken? Hier kan het (weer) in Amsterdam-West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het ziet er nog niet naar uit dat we al volop naar kantoor mogen, dus werken we en studeren we nog maar even thuis. Maar wie eens een ander uitzicht wil dan zijn kamerplanten, kan op diverse plekken in West weer flexwerken en vergaderen. Maar vaak net even anders.

MoMa & Co
Even flink wat meters maken, in MoMa & Co in het GAK-gebouw kon je altijd al heerlijk rustig werken in de grappige flexwerkhuisjes die ze er verhuren. Sinds juni kun je er weer terecht om te vergaderen, of om samen te werken met collega’s. Alles is uiteraard zodanig ingericht dat je prima anderhalve meter op afstand van elkaar kunt blijven.

Bij MidWest in de tuin
Lekker buiten werken tussen de fruitbomen en bloemen in de tuin van MidWest, kan ook. Ondertussen kun je gewoon koffie drinken en ontbijt en lunch eten uit de keuken van het complex. Hopen op mooi weer dus. Wel verplicht is even reserveren en verklaren dat je niet ziek bent.

Kas Keerweer
Kas Keerweer aan de Admiraal de Ruijterweg opent op donderdag en zondag voor iedereen die even geen zin heeft om thuis te werken. Ook is de kas te huur als je een keer met collega’s wilt vergaderen. Kijk op de facebookpagina van Kas Keerweer voor de details en reserveren.

De entresol bij Café Belcampo
Beneden kun je bij Belcampo weer terecht voor koffie. Boven, op de entresol kun je je laptopje openklappen om rustig te werken of te lezen. Er zijn 26 werkplekken, dus ook hier moet je reserveren om zeker te zijn van een plekje.

Kanarieclub
Café De Kanarieclub bij De Hallen heeft voor alle flexwerkers zelfs een speciaal menu waarmee je de dag prima kunt doorkomen. Een hele dag werken op de club kost € 15 euro en dan krijg je er ook nog een drankje en hapje bij. Kijk voor details op de facebookpagina van de Kanarieclub.

Espresso yourself
Ondernemer Rabea Ben Salah begon in het oude pand van Buon Giorno net voor de crisis Espresso Yourself, een plek voor koffie en advies voor ondernemers. Sinds 1 juni is de nieuwe koffiebar open voor koffie uiteraard, en ook om te werken.

Werken in een hotel
Slimme ondernemers zijn ook meteen in het gat gedoken dat toeristen hebben achtergelaten in de stad. Zo kun je via diverse sites zoals getadayroom.nl kamers boeken in hotels bij jou in de buurt, zoals in Hotel Roemer aan het Vondelpark, hotel Pontsteiger en het Teleport Hotel bij Sloterdijk.

DeWestkrant