Eetwinkel Deli-caat in De Baarsjes gooit het roer om

Hoogstins2024

Carnivoren, vegetariërs én veganisten. Allemaal weten ze Deli-caat te vinden. Maar per 1 juni staan ze bij deze wereldse eetwinkel voor een gesloten deur.

Catelijne en haar team koken en bakken al 9,5 jaar in alle stijlen van de wereld en verkopen hun creaties in eetwinkel Deli-caat aan de Admiralengracht. Onlangs werd echter bekend dat ze het over een andere boeg gaan gooien. Vanaf 1 juni gaat Deli-caat verder als cateringbedrijf voor feestjes en partijen en bedrijfslunches.De uitvalsbasis wordt de keuken in
MidWest, Cabralstraat 1. In dit ‘dorpshuis’ midden in De Baarsjes kun je blijven smullen van hun salades, soep en, ‘wellicht’, quiches.

Laatste maaltijd
Zondag 21 mei kookt de crew voor het laatst. “We nodigen iedereen die zondag uit om nog een laatste maaltijd te kopen en mee te eten van onze laatste restjes.” De week erna is Deli-caat nog open voor restverkoop, maar worden er geen maaltijden meer gekookt.

Karma Shoarma
Deli-caat is een geliefd adres in de buurt. Het menu veranderde wekelijks en verraste altijd. Carnivoren, vegetariërs én veganisten voelen zich er senang. Het was een van de eerste adressen in de buurt waar je een broodje
Karma Shoarma, een met granen en groenten belegd broodje, kon bestellen. Ik kwam er geregeld een van de steengoede (biologische) maaltijden afhalen of een stuk heerlijk zoet bananenbrood scoren; mijn moeder en haar huisgenoten uit het Indische verzorgingshuis waren er ook verzot op. Heel jammer dat de winkel sluit, maar gelukkig blijven ze wél in de buurt.