Keukenvloer in Ten Katestraat

De Ten Katestraat met de toekomstige 'keukenvloer'. (Illustratie stadsdeel West)
Hoogstins2024

De Ten Katestraat krijgt een asfaltlaag met de uitstraling van een ouderwetse keukenvloer. Omwonenden en ondernemers kunnen hun mening geven over welke variant zij het liefst zien. De Ten Katestraat gaat in augustus volledig op de schop.

De granito uitstraling van het asfalt past goed bij de kramen met etenswaren en de Foodhallen, zo stelt stadsdeel West. Op het marktkantoor (Ten Katestraat 101) zijn voorbeelden van de drie asfaltvarianten te bekijken. De keuze is uit zwart asfalt met lichte steentjes, zwart asfalt met lichte en donkergrijze steentjes en zwart asfalt met lichte, donkergrijze en rode steentjes.

De Ten Katemarkt krijgt een ingrijpende opknapbeurt. Het huidige asfalt wordt gedeeltelijk vervangen door klinkers. Op de hoeken met andere straten wordt ruimte gecreëerd voor terrassen en bankjes. Ook worden er bomen geplant. De Ten Katestraat wordt autovrij tussen de Kinkerstraat en Bellamystraat.

De opknapbeurt zou vorig jaar al plaatsvinden, maar werd uitgesteld. De proefvlakken met eerder gekozen bestrating bleken niet goed schoon te houden en de kleuren werden vaag. De asfaltlaag met de uitstraling van een ouderwetse keukenvloer voldoet naar verwachting wel.