Woningen en foodtruck op August Allebéplein

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

‘Mooi hè?”, roepen de vier moslima’s net voor ze de deur van de moskee op het August Allebéplein binnengaan. Die deur heeft namelijk een best fotogeniek patroontroontje. Aan de overkant, ook nieuw sinds vorig jaar: de Steve Jobsschool met bakfietsen voor de deur.

Heel best was de reputatie van het plein bij de Postjesweg, buiten de Ring niet echt. Maar de hoop is blijkbaar dat de gentrificatie ook overslaat naar dit gebied. Zo zoekt Nieuw-West ook een foodtruck-ondernemer -liefst een beetje een originele met gezonde producten- die een jaar lang het plein opvrolijkt. Voorlopig is het namelijk vooral een heel grote bouwput.

Eind dit jaar komen  vijfhonderd woningen voor ‘jongvolwassenen’, met in het complex mogelijkheden voor elektrische deelauto’s en gratis supersnel internet. De woningen zijn niet heel groot (30 vierkante meter) volgens de website, en kosten per maand € 553,-. In het pand komen bovendien flexplekken voor bewoners.

Waar eerst de Lidl zat, komt een heel nieuw bouwblok met zogenaamde markthuurwoningen en een parkeergarage. De supermarkt komt weer terug in het gebouw, maar zit nu tijdelijk aan de Marius Bauerstraat. Meer woonruimte komt er aan de Jan Tooropstraat, waar een kantoorgebouw is herbestemd voor vanaf € 80.000.

Kijk hier wat voor plannen er nog meer zijn voor het August Allebéplein.

 

 

 

DeWestkrant