Mook: pancakes 2.0

(foto: Ali Mousavi)
Hoogstins2024

Negeer crêpes, vergeet de pannenkoeken van je oma en ga voor de pancakes American style 2.0 van MOOK Pancakes. Hartstikke lekker, minder vet en ze geven je ook nog het idee dat je goed bezig bent. Misschien wel omdat ze gemaakt zijn van gezond spul als biologisch speltmeel, biologisch havermoutmeel of een glutenvrije puree van aardappel en wortel.

De sponzige havermoutpannenkoekjes met banaan (8,50 euro) die ik bestel, zijn op voordat ik tot 27 heb kunnen tellen. Ze dobberden in maple syrup, op de banaan zaten flinters verse kokos en kaneel. Tijd voor de pancakes van de dreumes naast me, de Chocolate Sensation met fruit en huisgemaakte chocoladesaus. Hand uitsteken en jatten maar. Papa kijkt toch niet; te druk met de blonde meisjes uit de bediening.

Deze splinternieuwe zaak maakt je hebberig en blij, héél blij. Dat komt door het menu, het interieur – fris, licht, blank hout, planten – en de muziek. Hiphop it is. Geen boze gangsta rap, maar de vrolijke jazzy variant uit de jaren negentig van bands als A Tribe Called Quest en De La Soul.

‘De sound komt van het bedrijf waar mijn vriendin werkt’, zegt Sten van den Bedem, terwijl hij sap perst voor in de mimosa, een drankje met champagne. Samen met Sammy Salimian kwam hij op het idee voor MOOK. Met crowdfunding haalden ze het geld voor hun zaak in de De Clercqstraat binnen. Een uniek pannenkoekenrestaurant moest het worden, eentje met een spannende en originele kaart.

Missie geslaagd. Want zeg nou zelf: hoe vaak heb jij al je tanden gezet in pancakes met dadels, honing, geitenkaas en walnoten of met bacon, kaas, gegrilde uien en BBQ-saus?
https://www.facebook.com/mookpancakes/?fref=ts

DeWestkrant