Foodsy stunt horecabond

Hoogstins2024

Het restaurant Foodsy zonder personeel blijkt een mediastunt. Vakbond FNV Horeca heeft dat bekend gemaakt. Het restaurant aan het Hugo de Grootplein is weer gesloten na enkele dagen open te zijn geweest.

Evenals veel andere media berichtte De Westkrant onlangs over het plan voor Foodsy, dat op 5 november daadwerkelijk de deuren opende. Dat gebeurde als pop-up restaurant in een aparte ruimte van Razmataz, die voor iedereen te huur is voor evenementen, feestjes en workshops.

De aankondiging zorgde voor enthousiaste reacties op Facebook, terwijl FNV juist wilde aantonen dat de horeca niet zonder personeel kan. Volgens de bond werd het een puinhoop in Foodsy, zoals moet blijken uit dit filmpje. ’Zoals verwacht heeft dit geleid tot complete chaos’, aldus de bond, die stelt dat de horeca de slechtst betaalde branche is die bovendien al bijna twee jaar zonder cao zit.

De actie roept wel de vraag op in hoeverre de bond de eigen leden een dienst heeft bewezen. Media werden doelbewust verkeerd geïnformeerd, terwijl veel mensen enthousiast op het concept reageerden. Onbedoeld heeft de bond ook aangetoond dat er een gat in de markt is. Het wachten is nu op een horeca-ondernemer die het doe-het-zelf concept zo goed organiseert, dat het ook in de praktijk kan gaan werken.