Kringloop Muna moet weg en zoekt een nieuwe plek

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Kringloop Muna moet weg uit het voormalige schoolgebouw aan de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Er komt er weer een school in deze broedplaats Lola Luid, zo heeft de kringloopwinkel te horen gekregen. Muna is dringend op zoek naar een andere ruimte om tweedehands spullen te verkopen. Ook andere huurders bij Lola Luid moeten op zoek naar een nieuw onderkomen. 

Muna opende ruim een jaar terug in maatschappelijke broedplaats LolaLuid in Slotervaart. Het is een initiatief van vier vrouwen uit (Nieuw)-West. Met Muna willen ze spullen een tweede kans geven en met kleine prijsjes armoede in de buurt tegengaan. Ook is er een koffie- en theehoek, met plek voor ontmoetingen en activiteiten.

“We vinden het erg jammer dat we niet verder kunnen op deze locatie nadat we hier zo’n fijne plek hebben opgebouwd”, zo stelt Muna. De kringloopwinkel kampte wel geregeld met inbraken. Na een vierde inbraak moest een inzamelingsactie worden gestart om alle schade te herstellen. Per 16 oktober moet het pand worden verlaten, aldus Lola Luid.

De vier oprichtsters van Kringloop Muna.